Alliancemøde – Tønder Frikirke

6270 Tønder
Pris:
Gratis

Teksterne der bruges under bedeugens 2. dag i Tønder Frikirke er teksterne 3 & 4 som kan ses herunder

3 Vi er kaldede til at bygge bro

FØRSTE KORINTHERBREV 9,19-23 Vi kenderalle fornemmelsen af at være på udebane. At være den nye dreng i klassen, hvor de andre kender hinanden og er bundet sammen af fælles historie og oplevelser.

Mange åndeligt søgende føler sig på udebane, hvis de kommer ind i en kirke eller et missionshus.

Paulus fortæller i dagens tekst om, hvordan han mødte mennesker på deres hjemmebane. Det betød, at han selv var på udebane. Vi beder nogle gange Gud sende folk hen i kirken – vores hjemmebane. Det er der ikke noget galt med. Men vores kald er mere krævende. Det er, som Paulus, at møde folk på deres hjemmebane. At bygge bro til mennesker, som har andre kulturer, andre interesser og vaner end os.

For nogle kan dette betyde, at man søger at forstå ungdomskulturen i stedet for at kritisere den. For andre at bygge relation til folk med andre nationaliteter. For andre igen at sætte sig ind i, hvordan det er at leve som single. Vi må kort sagt være villige til at lære nyt og bevæge os ud af vores trygge rammer for at bygge bro i stedet for at grave grøfter.

• Vi takker dig, Gud, fordi evangeliet er for alle slags mennesker i alle kulturer i hele verden.
  • Vi bekender, at vi ofte bliver på vores egen hjemmebane i stedet for at møde folk, hvor de er.
  • Vi beder om, at vi må bygge broer til dem, som du kalder på.
  • Vi beder for de sociale og kulturelle grupper herhjemme og i verden, som ikke er i berøring med evangeliet.

4 Åndelige erfaringer bygger bro

APOSTLENES GERNINGER 10,1-16 Når manskal bygge bro, søger man et fælles udgangspunkt. Noget, som løfter samtalen ud over det, vi kan se forskelligt på.

Jeg oplever, at menneskers åndelige erfaringer er en væsentlig brobygger. Vi tror som kristne, at Helligånden er til stede alle steder og søger at lede mennesker til tro på Jesus. Det er derfor ikke mærkeligt, at mange mennesker har haft oplevelser, som peger på en åndelig virkelighed.

Disse åndelige erfaringer er et fingerpeg mod Gud. Teksten fortæller om en romersk officer, som havde et syn af en engel, der gav ham et budskab fra Gud. Denne erfaring førte sammen med Peters syn til, at officeren og Peter kom i forbindelse med hinanden, og officeren kom til tro.

Mange danskere er mere blufærdige om deres åndelige erfaringer, end de er om deres sexliv. Vi må derfor som Peter møde mennesker på deres hjemmebane, hvis de skal fatte så meget tillid, at de vil fortælle os om deres åndelige oplevelser – oplevelser, som kan bygge bro, hvis vi lytter og tager deres erfaringer alvorligt.

• Vi takker dig, Helligånd, fordi du kalder og drager mennesker til Jesus.
  • Vi bekender, at vi nogle gange, som Peter, lader vores traditioner stå i vejen for Åndens ledelse.
  • Vi beder om, at vi som Peter må få hjælp til at lade Åndens tale overvinde vores mangel på engagement.
  • Vi beder for dem, som ikke ved, hvor de skal gå hen med deres åndelige spørgsmål og åndelige oplevelser.