Det rette perspektiv – Pauli Laursen

19. maj 2019

Det rette perspektiv - Pauli Laursen

-- Noter fra dagens prædiken --

Pauli starter med en historie om Hiro, en Japansk soldat, der ikke ville acceptere at 2. Verdenskrig var slut, så han raserede rundt i junglen på Filippinerne i 29 år efter krigen reelt var slut. Ingen havde fortalt ham at det var slut.

• Har vi det forkerte perspektiv på livet, vil det blive meget tungt og svært at leve det i den reelle verden.

Får man en masse dårlige ting at vide om sin person og omgivelser hele tiden, så gælder det om at have det rette perspektiv, for ikke at lade sig gribe og fange af de dårlige ting man hører.

• Man kan være som en mand i et hul der er omgivet af mørke, så har man brug for at fokusere på lyset fra oven.

Gideon var i et hul, et persekar hvor han tærskede halm. Han skjulte sig for Midjanitterne som huserede i landet på det tidspunkt. De røvede, brændte af og voldtog som de havde lyst til. (Dommerbogen 6:11-17)

Gud kommer og taler til Gideon og siger: Gideon red Israels folk fra Midjanitterne. Jeg er med dig Gideon, du stærke kriger.

Pauli har et spejl på platformen for at illustrere hvordan vi som mennesker fokusere på vores ydre. Havde jeg dog bare set bedre ud, kunne jeg bare synge og spille. Hvorfor er jeg så fed ????

Gud ønsker vi skal slippe denne tone af dårlige tanker, der bliver med at synge i vores øre. Vi skal have det rette perspektiv, og lade os blive udfordret af Gud, der siger. Kom så du stærke kriger, jeg er med dig.

kære Gud hvor er det jeg kan gøre en forskel?

--- Mange ting bliver sagt, hør hele prædiken, for at få det fulde budskab. --- Hør også andre prædikener her på siden, fra Tønder Frikirke