Er vores hjerte klar til løb? – Jeremy Longfield

Jeremy Longfield, klar til løb, Sela, Guds ord, Åbenbaringen

15. april 2018
Forkynder:
Passage: Mathæus
Service Type:

Stikord om dagens emne


 

Er vores hjerte klar til løb? - Jeremy Longfield

Jeremy begynder sin prædiken med en forhistorie om en vædeløbshest tilbage i midten af det 19. århundrede. Den satte mange verdensrekorder og da den døde og blev obduceret, fandt man ud af at hestens hjerte var 2 1/2 gange større end normalt ved andre heste. Hesten var på forhånd klar til at løbe de løb den deltog i fra naturens side.

Er vi klar til at løbe løbet?

Mathæus 13:3-9 læses

»Se, en sædemand gik ud for at så. Og da han såede, faldt noget på vejen, og fuglene kom og åd det op. Noget faldt på klippegrund, hvor der ikke var ret meget jord, og det kom straks op, fordi der kun var et tyndt lag jord; men da solen kom højt på himlen, blev det svedet, og det visnede, fordi det ikke havde rod. Noget faldt mellem tidsler, og tidslerne voksede op og kvalte det. Men noget faldt i god jord og gav udbytte, noget hundrede, noget tres og noget tredive fold. Den, der har ører, skal høre!«

Jeremy fortsætter: Hvem er tilskuerne som Jesus talte til ? Vi kender de 12 disciple og flokken der fulgte Jesus. Dykker vi længere ned i teksten, finder vi ud af at de talte ord faktisk var til de folk der allerede fulgte ham.

Vi behøver at berede vores hjerter og gøre dem bløde, så Guds ord kan slå rod og ikke være hårdt, så Satan vil tage Guds ord fra os. Vi kan nogen gange være vores egen værste fjende ved at holde fast i vores egen bitterhed og hårdhed, ved ikke at bede om tilgivelse og tillade Gud at røre vore hjerter.

Skriftstedet bliver lagt ud og forklaret ud fra nutiden, så vi også kan få det til at passe ind i vores liv så det ikke bare er en lignelse at Jesus fortæller i Biblen.


--- Mange ting bliver sagt, hør hele prædiken, der er uploadet her for selv at høre budskabet. ---