Forskellige Sæsoner – Jeremy Longfield

Service Type:

Forskellige Sæsoner - Jeremy Longfield

-- Noter fra dagens prædiken --

Er Gud den samme for mig nu som en gift mand, som han var for mig da jeg var en ung mand i Australien, ugift med et liv som manager på en restaurent, leder i kirken. musiker og surfer. Til dette kan jeg svare JA, Gud er altid den samme.

Vi er i forskellige sæsoner i gennem livet, både som mennesker og som kirke. Hvilken sæson er vi i nu ?

• Det er i den lidt tilbagetrukket tilstand at Gud vil arbejde med os.

Det er vigtigt at kunne se den sæson man befinder sig i i livet. Det er ud fra det man skal handle

Martha og Maria er et billede på de forskellige sæsoner vi kan befinde os i. Maria kommer til Marthas hus for at hjælpe hende med forberedelserne til en fest i huset, men Maria sidder bare hos Jesus og lytter til ham, i stedet for at hjælpe hendes søster. Dette bliver Martha sur over og skynder på hende, men bliver irettesat af Jesus. Maria kendte hendes sæson og vidste at dette var tidspunktet hvor hun skulle være sammen sin Mester.

Martha bliver tit hængt ud som en dårlig person der ikke tænker på andre, men det skal huskes, at det hun havde gang i, var at servicere mesteren, hun forberedte en fest for ham, og tilberedte mad til ham, og havde brug for hjælp af sin søster for at nå tingene til tiden, så hun var ikke en dårlig person, hun var bare i en anden sæson end hendes søster Maria.

Der er en sæson for alting. Glæde, sorg, sang & dans, gråd ..... Der er noget der heder endorfiner i kroppen, bliver de frigivet i kroppen, så bliver man glad og fyldt med latter. Gud har skabt os til at være glade og grine med hinanden.

Det er i den sæson man er i nu, der skaber den næste sæson man kommer ind i. Vi kan se billedet fra landbruget, hvor landmanden spreder lort på marken for at gøde den. Han kommer hjem om aftenen og stinker af lort ... Gennem går han ikke denne periode i dyrkningen af sine afgrøder, så får han et dårligt udbytte. Derfor afhænger høsten af det arbejde der er gjort i forvejen.

Det er det samme ved mennesker. Vi ser det i historien om Josef, som blev forstødt af sine brødre, solgt til slave, uretfærdig dømt og sat i fængsel, men han blev frigivet til noget der var langt større. Dette kunne ikke være sket hvis ikke han var gået igennem den sure, uretfærdige behandling i sine unge dage. Han endte med at bringe glæde og frelse for hele Ægypten og sin slægt i Israel.

Det er vigtigt at vi står Gud nær igennem alle de sæsoner vi går igennem, for Gud vil lære os afhængighed af Ham.

Jesus trak sig også tilbage for at være sammen med sin Far. Dette ser vi mange gange i gennem det nye testamente. Den sidste gang vi læser om dette, er efter aftenmåltidet med sine disciple, her trækker han sig tilbage i haven, hvor han bliver hentet af ypperstepræsterne og deres tjenere. Jesus vidste at han gik ind i en ny sæson i livet, og at han nu skulle lide for at give menneskene, han elskede, evigt liv sammen med ham i himlen.

Uanset hvilken sæson vi er i, er det indgangen til den nye sæson som Gud har til os.

Mange ting bliver sagt i løbet af denne prædiken, og hvad der er skrevet her, er kun små udpluk, der ikke giver et sammenhæng, men kun er en lytters noter. Du er derfor nødt til at lytte til hele denne prædiken, for at forstå og følge med i denne inspirererne prædiken. Du kommer ikke til at blive skuffet.

Overvej at komme og høre næste prædiken live i Tønder Frikirke. Det er gratis at deltage og ingen vil nedstirre dig eller bide dig :-). Du er fri til at komme og gå som det passer dig.

Hør også andre prædikener her på siden, fra Tønder Frikirke

Topics: