Manden med de 2 mødre – Michael West

Michael West - Guds store nåde, livsstil

24. marts 2019
Forkynder:
Passage: Anden Mosebog 2
Service Type:

 

Manden med de 2 mødre - Michael West

-- Noter fra dagens prædiken --

Michael fortæller om sit besøg hos øjenlægen, hvordan han på turen lod tankerne løbe og dagens prædiken blev til under turen igennem det sønderjyske fra Sønderborg til Tønder. Han viser et video klip fra filmen: Precious

Han leverer sin prædiken hvor han taler ud fra historien med Moses, hvordan hans mor redder sin babydreng ved at putte ham i en kurv og sætte ham i floden, med tanke på at prinsessen skulle finde ham.

Anden Mosebog kapitel 2, vers 1-10:

”Der var en mand af Levisslægt, som giftede sig med en datter af Levi. Kvinden blev gravid og fødte en søn, og da hun så, hvor dejlig han var, holdt hun ham skjult i tre måneder. Da hun ikke kunne skjule ham længere, tog hun en sivkurv, tætnede den med beg og tjære, lagde barnet i den og satte den ud mellem sivene ved Nilens bred. Hans søster stillede sig et stykke derfra for at se, hvad der skete med ham. Nu kom Faraos datter ned til Nilen for at bade, mens hendes piger gik frem og tilbage på flodbredden. Hun fik øje på kurven mellem sivene og sendte sin tjenestepige ud efter den. Da hun åbnede den, så hun barnet, en dreng, der lå og græd. Hun fik medynk med ham og sagde: »Det er et af hebræernes børn.« Hans søster sagde til Faraos datter: »Skal jeg gå hen og hente en amme hos hebræerkvinderne, som kan amme barnet for dig?« »Ja, gør det,« sagde Faraos datter, og pigen gik hen efter drengens mor. Faraos datter sagde til hende: »Tag denne dreng med, og am ham for mig; jeg skal nok betale dig.« Så tog kvinden drengen med sig og ammede ham. Da drengen var blevet stor, bragte hun ham til Faraos datter. Han blev hendes søn, og hun gav ham navnet Moses; »for jeg har trukket ham op af vandet,« sagde hun.”

Apostlenes Gerning kapitel 7, vers 20-22 skriver:

”På den tid blev Moses født, og han var et dejligt barn i Guds øjne. I tre måneder blev han passet i sin fars hus, og da han så var blevet sat ud, tog Faraos datter ham op og opdrog ham som sin egen søn. Moses blev oplært i al egypternes visdom og var mægtig både i ord og handling.”

Han taler lige til hjertet som han plejer.

Hebræerbrevet kapitel 11 og vers 24 siger:

”I tro nægtede Moses, da han var blevet voksen, at lade sig kalde søn af Faraos datter.”

Michael afslutter med at afspille en sang og vise teksten til. Se den også hvis du får tid til det.

 

Rigtig god søndag


--- Mange ting bliver sagt, hør hele prædiken, for at få det fulde budskab. --- Hør også andre prædikener her på siden, fra Tønder Frikirke

Topics: