Menigheden: Enhed og vækst – H P Pedersen

H P Pedersen

Menigheden: Enhed og vækst - H P Pedersen

Noter fra dagens prædiken.

I denne sidste del af bibelskoleweekenden taler H P om enhed, fælleskab og vækst i kirken. Den vækst Gud giver ved sin Helligånd og nærværelse i menigheden. Du og jeg udgør Guds bygning, menigheden er Guds tempel, hvor den levende Gud er tilstede, med sine tre supermagter, Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd.

• Vi er et tempel for Helligånden
  • Vi mennesker udgør menigheden
  • Menigheden er Jesu Brud
  • Menigheden er vintræet
  • Menigheden er Jesu Krop

Menigheden fungerer bedst i enhed, vi skal stå sammen. Medlemmerne er organer i Kristi krop, vi skal være på vores plads og fungere for at menigheden fungerer som den skal. Organerne skal være velorganiseret og virke i enhed, for at virke i kroppen.

Det er ikke længere mig der lever, men Jesus lever i mig, siger Paulus. Gud har skabt kroppen med de organer, der skal til for at kroppen skal fungere efter den hensigt, den er bestemt for. Dette gælder såvel den menneskelige krop som Guds krop - menigheden.

Samhørighed, enhed og kærlighed giver trivsel i kroppen.

Mange undsiger sig sit ansvar i denne tid vi lever i, også i menigheden. Trivsel i menigheden er en betingelse for at der er vækst og udvikling.

Mange menigheder i gennem tiden er gået til grunde fordi man har mistet focus og glemt hvem der er hovedet for menigheden. Kroppen kan fungere uden forskellige organer, men hovedet kan ikke undværes, uden hovedet kan kroppen ikke fungere og eksistere. Det samme gør sig gældende for menigheden, hvor Jesus er hovedet, menigheden kan ikke eksistere uden hovedet.

Rigtig mange ting bliver vendt og talt sammen til en lind strøm, som absolut er værd at bruge tid på at lytte til. Det anbefales at høre talen i fuld længde for at få fuldt udbytte ud af den.

Hør de første 2 sessioner af bibelskoleweekenden her. Hør også andre prædikener her på siden, fra Tønder Frikirke