Opmuntring – Jeremy Longfield

30. juni 2019

Opmuntring - Jeremy Longfield

-- Noter fra dagens prædiken --

Åben dine åndelige øre og hør hvad den helligeånd siger til dig i formiddag. Efter denne fantastiske lovsang i formiddag, har Gud allerede lagt grunden i vore hjerter, til at lytte, kende og forstå den bestemmelse som Han har for os som enkelt personer, når vi samles i en enhed der er Guds folk, Guds marcherende hær.

Vil du vandre side om side med Gud i livet, at tage hans hånd og vandre i hans beskyttelse.

Vi kan ikke som kirke bestå uden at kende til opmuntring, at give og modtage opmuntring. Liv og død ligger i tungens magt, står der i Ordsprogernes bog.

Vi har muligheden i os til at tale liv og død, så vi må tænke os godt om før vi taler. En opmuntring kan opbygge og give en person et andet liv, men du kan også ødelægge et liv ved at sige noget uovervejet og dumt.

Et helt livs opbyggelse af et omdømme, kan nedbrydes på et øjeblik og ikke være til at rette op igen. Når ordene der kommer fra din mund først når et øre, så er skaden sket, eller glæden startet, du kan ikke tage ordene tilbage, de er sagt, og de lagres dybt i sindene. Du kan glemme hvad du har sagt, men lytteren vil måske huske det til evig tid.

• Tungen kan intet menneske tæmme. Den er fuld af dødbringende gift (Jakobs brev)

Som rust der starter i det små, breder sig, for til sidst at opløse en bil, hvis der ikke gøres noget, er også den magt der er lagt i vores tunge.

Guds ånd er den eneste magt der kan tæmme vores tunge, hvis vi giver Gud tilladelse til det ved total overgivelse til Ham.

En lovsangs leder fik i sin ungdom at vide, at han ikke var god nok en musiker, hans stemme var ikke god nok, til at lede lovsang som han gjorde. Han var ikke god nok. Dette budskab sank som en sten i hans liv, og han nåede aldrig det potentiale som Gud havde tiltænkt ham. Han bar denne byrde / forbandelse i over 15 år. --- Denne lovsangsleder var mig (Jeremy Longfield) Jeg skulle komme op i en alder i 30'erne inden Gud rørte ved mig og tog denne byrde fra mig. Jeg er nu fri og tjener Gud hvor jeg kan. Men ord kan ødelægge så meget, så overvej dine ord og var din mund, så du ikke bringer andre i fordømmelse.

• Din opgave er at opmuntre mennesker du møder, dine venner, din familie, din menighed.

Jeg ønsker ikke en Gud på afstand, jeg ønsker en Gud i mit daglige liv.

Lad os se hvad der er så vigtigt ved opmuntring. Din opmærksomhed og opmuntring er med til at forme dit barns liv. Er det anderledes med voksne? Vi vil også gerne have anderkendelse og opmuntring, fordi det opbygger os og stadig former vores liv.

2 forskellige slags opmuntringer jeg vil nævne er 1. hvad jeg giver min kone og mine børn af kærlighed og opmærksomhed. 2. Opmuntre mine børn til at tale ordentligt til hinanden, ved at sige det til dem når de går fra bedre venner til uvenner og skriger ad hinanden, og ved at vise dem det med mit liv.

Når min søn spørger mig. Far kan jeg virkelig køre på en cykel med kun 2 hjul, og jeg siger ja, det kan du . Jeg tror på dig og jeg vil hjælpe dig med at lære det. Så ser han på mig med glæde og hengivenhed, og jeg ser kærligheden i hans øjne. Er det ikke sådan vi også vil have det med vores far i himlen? Higer vi også efter hans opmærksomhed og hans hjælp og kigger vi så ikke på ham som min søn kigger på mig.

Mange ting bliver sagt i løbet af denne prædiken, og hvad der er skrevet her, er kun små udpluk, der ikke giver et sammenhæng, men kun er en lytters noter. Du er derfor nødt til at lytte til hele denne prædiken, for at forstå og følge med i denne inspirererne prædiken. Du kommer ikke til at blive skuffet.

Overvej at komme og høre næste prædiken live i Tønder Frikirke. Det er gratis at deltage og ingen vil nedstirre dig eller bide dig :-). Du er fri til at komme og gå som det passer dig.

Hør også andre prædikener her på siden, fra Tønder Frikirke