Tvivl – Jeremy Longfield

8. september 2019

Tvivl - Jeremy Longfield

-- Noter fra dagens prædiken --

Dagens budskab er lidt utraditionelt i kristent sammenhæng siger Jeremy, men vi skal se på nogle skriftsteder der omtaler dette emne i biblen.

Hvad er det der får os til at tvivle?

• Tvivl kan komme ud af forventninger, der ikke er blevet mødt
  • Svigt
  • Manglende erfaring
  • Falsk lære
  • Der er mange grunde til at man kan tvivle

Johannes kap. 11 - Jesus er på vej til Betania, der skal han gøre tjeneste, der bliver han set af Martha som løber ham i møde og beskylder ham for at Lazarus var død. Tak for velkomsten til Betania. Maria kommer lidt efter og gentager Marthas beskyldning. Jesus siger ved graven, at de skal flytte stenen der er lagt foran åbningen, men oplevede hvordan tvivlen var i flokken, og de sagde at han allerede lugtede. Men jesus sagde, tvivl ikke men stol på Gud i himlen.

Selv i en by der er så fuld af tvivl, beslutter Jesus sig alligevel for at reagerer og bede om et mirakel fra sin Far i Himlen.

Vi kan også stille spørgsmålstegn ved hvorfor Gud ikke altid gør hvad vi beder om, hvorfor bliver en ikke helbredt når man beder for ham. Gud hvorfor gjorde du ikke som jeg bad om, dette var en perfekt mulighed for at hele hans familie kunne komme til tro på dig.

Markus kap. 9. En far bringer sin søn til Jesus for at han skal blive helbredet. Jesus diciple kan ikke helbrede ham, så faderen tvivler på at det skulle gøre en forskel at Jesus ser ham. Jesus hvis du kan gøre noget, så forbarm dig over os. Jesus siger, hvis jeg kan !!!! Alt er muligt for den som tror, svarer jesus ham. Manden svarer.. Jeg tror hjælp min vantro. Jesus helbredte drengen, selv om faderen tvivlede.

Jesus er ikke begrænset af vores tvivl, han virker hvor han vil og når han vil.

Mange ting bliver sagt i løbet af denne prædiken, og hvad der er skrevet her, er kun små udpluk, der ikke giver et sammenhæng, men kun er en lytters noter. Du er derfor nødt til at lytte til hele denne prædiken, for at forstå og følge med i denne inspirererne prædiken. Du kommer ikke til at blive skuffet.

Overvej at komme og høre næste prædiken live i Tønder Frikirke. Det er gratis at deltage og ingen vil nedstirre dig eller bide dig :-). Du er fri til at komme og gå som det passer dig.

Hør også andre prædikener her på siden, fra Tønder Frikirke