Vand – Pauli Laursen

Service Type:

Vand - Pauli Laursen

-- Noter fra dagens prædiken --

Pauli og familien har været på tur til Israel, der var varmt, rigtigt varm. De skulle drikke vand, for at kunne udholde varmen og vandreturen i de solvarme klipper.

På et tidspunkt kommer de til et område hvor de hører lyden af rindende vand. De finder en sø hvor et vandfald plaskende forsyner søen med friskt vand. Da de er lidt forberedt på mødet med vand, har de badetøj på under vandretøjet. De springer i vandet og oplever at vandet er køligt og forfriskende.

Jesus er også det levende vand, der slukker tørsten i vores liv, han svaler os når livet gør ondt og det ser ud som om alt er håbløst.

Troen er ikke bare bogstaver, men er en relation der leder os ind til Jesus, han som giver os liv, han som er det levende vand.

Guds ånd forandre og forvandler os. Han viser os ting som vi aldrig har set før. Hvornår har du sidst oplevet Gud tage fat i dig og givet dig noget nyt. Gud giver kraft og glæde ved den hellige ånd. Det bobler indeni og fylder mig med glæde.

De døre Gud åbner for os, kan ingen mennesker lukke.

Jesus siger: Er du tørstig, så kom til mig.

Vi står i en tid hvor vi skal opleve Guds ånd blive udgydt over hans menighed, til glæde for os og til glæde for andre.

Ezekiel 47:1-?

Om manden der måler X antal gange 1000 alen ud i floden, ledt af Gud. Vandet bliver sundt.

Vi lever i en ørken, et samfund hvor mennesker tørster. En følelse af fremtiden, at blive elsket, at blive respekteret osv.

Helligånden flyder, og hvor den flyder, vrimler det med liv. Hvor Guds ånd er, er der liv. Vi har brug for et møde med Gud. Vores by har brug for et møde med Gud, et møde med mennesker der er fyldt af hans glæde og ånd.

Jeg tror Gud leder os til et sted, hvor vi finder ud af at vi tørster. Et sted der er tørt og ikke behageligt at være, fordi vi mærker tørst, vi bliver desperate i vores tørst og hunger efter at blive fyldt i vores tomhed. Vores tomhed er indgangen til noget rigtigt godt. Det gør ondt, men det giver plads til det vi har behov for.

Gud ønsker dig det godt, og det jeg taler i dag, er noget jeg taler lige så meget til mig selv som til jer. Gud elsker os og ønsker det bedste for os, Han er pjattet med os, og mærker vi en tørst, er det ikke fordi Gud vil pine os. Han vil møde dit behov, for Han er en fantastisk Gud.

Vi lever i en ørken, men Gud ønsker at møde dig. Hvor langt er du villig til at gå for en flaske vand, efter en lang dag med arbejde i solen.

Jesus siger: Alle der tørster og kommer til mig, vil jeg give af det levende vand.

Afslutter prædikenen med en Bøn.

--- Mange ting bliver sagt, hør hele prædiken, for at få det fulde budskab. --- Hør også andre prædikener her på siden, fra Tønder Frikirke

Topics: